Ukraine in Photos (1)

Solidarity shown for Ukraine during international protest in Costa Blanca, Spain

[ kur njeriu s’ka fjalë rreth tmerreve të luftës, atëherë sikur më e “lehtë” të flasin vetë fotot – psh. ç’të thuhet rreth pafajësisë së një nëne shtatzënë, bombardohet materniteti dhe ajo e lënduar rëndë ]
…më 9 Mars 2022 – në maternitetin e dëmtuar nga granatimet në Mariupol të Ukrainës, një grua shtatzënë ecën shkallëve e plagosur, fotoja qe publikuar nga “Associated Press”…
…më 14 Mars 2022 “USA News Today” (rishtas bazuar në lajmin dhe foton e “Associated Press”), shkruante:

“mjekët e sollën foshnjën me prerje cezariane, por foshnja nuk jepte shenja jete, më pas ata u fokusuan tek nëna, më shumë se gjysmë ore duke provuar ta ndihmonin nënën por s’pati rezultate, edhe foshnja edhe nëna vdiqën”…

|…|