Sky Division – Martin Camaj (1925-1992) – Portret, 2019

…vector illustration – Martin Camaj

Sky Division – Martin Camaj (1925-1992) – Portret, 2019

 

“…punimet e Camajt vërtiten rreth temave si humbja dhe kërkimi i traditës, si dhe vetmia ardhur nga ndryshimet në të ardhmen. “Rrathë” është vepra më e madhe e Camajt, u botua në v. 1978, iu deshën 15 vjet ta përfundonte dhe konsiderohet si romani i parë psikologjik i shkruar në gjuhën shqipe. Romani është i ndarë në tre cikle: uji, zjarri dhe gjaku, që simbolizojnë temat e përsëritura metafizike dhe shoqërore…” – [ Robert Elsie : “Albanian Literature: A Short History” – Centre for Albanian Studies (London, 2005) ]