Kujdes me konsumin, me materien që përthithim!

(sg – ap, nentor 2019)

…frutat e perimet janë të shëndetshme, asgjë si ushqimi i shëndetshëm, ia themi vetë (sepse e dimë) dhe të njëjtën na e përsërit dhe doktori, apo jo – sa për gatitjen, për eksperimentet me gatimin, me aranzhimin, me teleisjet e me servimin “artistik” në tryezë mund t’jemi dhe kreativ, paçka se stomaku ynë skajshmërisht “kaotik e abstrakt”, s’e ka as idenë bie fjala të “kubizmit”, a të perfeksionizmit… zor se i kupton estetikat, për neve vetë është thjesht një truk psikologjik, ama e gjitha çfarë stomaku di është funksionalizmi dhe ingredientet : )

…analogjia vlen madje dhe për leximin, për “ushqimin” mendor (a shpirtëror), ka mjaft rëndësi çfarë lexojmë gjatë ditës, gjatë javës, muajit, vitit, duhet kujdesur për materien që përthithim, nuk pi ujë t’lexonim tërë muajin vetëm pollavra politike, ose vetëm profeci astrologjike, ose vetëm thashetheme “rozë” internetike etj… dhe ta shpallim veten “ok” sa i përket shëndetit mendor – mbase s’na e ndalon kush të pandehim (psh. ashtu pandehin politikanët, sipas tyre ata janë okidoki) mirëpo çfarë nëse pandehma jonë t’jetë diç si iluzion: )

…dhe pra dmth. padyshim njësoj, sa më shëndetshëm që hamë, sa më shumë variacion e mrekullira, sa më shumë pemë e perime, sa më pak brumëra e ëmbëlsira… atëherë dhe shëndeti ynë do jetë optimal, do ndjehemi “super-shëndetsor” si një Superman, ose superiore si vetë Supergirl, 100% optima forma dhe vital : )