Disa bukuroshe të “bukura”, paçka se joekzistente!

sguraziu – ap, j 2023
…për fat të keq bota s’ka parë ende, as në foto as në film, bukuroshe kaq “hiper-realistike” nuk ekzistojnë realisht, vetëm si imagjinatë artistike, dhe atë jo imagjinatë e njeriut-artist… por “imagjinatë” e AI (Inteligjencës Artificiale) – me gjasë, më në fund AI e ka “kuptuar” si kopjohen fotot (meqë i studion me triliona, a kuadriljona foto), e ka “kuptuar” si kombinohen detajet, teknikat dhe xingla-minglat, duke i manipuluar ato saktë… pastaj na shtiret gjoja dhe artist origjinal – apo dhe pse jo, pirolla i qoftë, bukuroshe të paarritshme : )

[ fotot: Lexica Aperture – Stable Diffusion AI Engine ]