Pyjet “fantazmagorike”!

(sguraziu – ars poetica, shtator 2019)

“ghost forests” – e mësova dhe këtë, paska “pyje fantazmagorike”, tingëllon më shumë si diç “poetike” : )

…foto nga Quanta Magazine (Shtator, 2019) – mbetjet e një pylli 2000-vjeçar në plazhin Neskowin, Oregon (ShBA) – njëri nga dhjetra “pyjet fantazma” përgjatë bregdetit të Oregon dhe Washington. Mendohet se një tërmet i madh si dhe pasojat e lëvizjeve të pllakave të zonës tektonike Kaskadia e shkatërruan pyllin para 2000 vitesh dhe se trungjet qenë “varrosur” nga mbeturinat e një cunami – thuhej në artikullin e Quanta…