Radio Tirana, 1962 – Korrespondenca me audiencën ose me dëgjuesit e huaj…!

(sguraziu – ap, tetor 2018)

…nga letra mësojmë që Radio Tirana në Anglisht ishte çdo ditë në “eter”, 2 herë në mbrëmje me nga 30 min transmitim

Komente në Fb

[ Roland Çipa – 16 Tetor 2018 ]
Qejfe qejfe kjo dynja : Ne degjonim radio të huaja kurse këta dëgjonin Radio Tiranën.

[ Senad Guraziu – 16 Tetor 2018 ]
: ) jo mo jo… vetem amerikanet e percillnin Radion, sherri i Luftes se Ftohte me BS, pandehnin te nxirrnin ndonje info, ndonje “sekret” cfaredo, nga aleati i “vogel” sovjetik, packa se dikur u prishen… mirepo per amerikanet madje qofte dhe si “armiq”, Shqiperia e BS ishin ne nje linje ideologjike – ironia, Shqiperia qe prishur me te gjithe, me titistet, me sovjetet, me kinezet etj varg e varg – psh nje kohe kendohej “xhaxhikuqi e Mao Tse Duni jane si buka prej nji brumi“, pastaj kur u prishen, sakaq e rrotulluan “na ka dale si dreqi Kina, na ka dale shejtan me brina” hahh

[ Roland Çipa – 16 Tetor 2018 ]
Amerikanët kishin një stacion që transmetonte nga Myniku “Radio Free Europe”. Fliste në gjuhët e lindjes. Unë e dëgjoja sepse jepte muzikë, kryesisht rock. Po nuk fliste shqip. Në shqip pastaj ishte “Voice of America”.

[ Senad Guraziu – 16 Tetor 2018 ]
e dija une qe ti 100 vjet i ke mo djali : )