Lee Alexander McQueen – Fustan, Pranverë/Verë 2007

Lee Alexander McQueen (1969-2010) – Fustan, Pranverë/Verë 2007
[ Koleksioni “Sarabande” ]

Lee Alexander McQueen (1969-2010) – Fustan, Pranverë/Verë 2007

[ pëlhurë e pastër mëndafshi qëndisur me lule të mëndafshta dhe me lulesh të freskëta ]

“…i kam përdorur lulet sepse lulet vdesin” – qe shprehur pothuajse poetikisht dizajneri Alexander McQueen, njëri nga dizajnerët më “alienik” : ) që ka njohur bota e modës ndonjëherë, 3 vite më vonë (pas koleksionit të fundit “Antlantida e Platonit”, 2010), McQueen pati bërë vetëvrasje…

Referencat:
Ekspozita “Bukuria e Egër – Naturalizmi Romantik”, organizuar nga Costume Institute – The Metropolitan Museum of Art, New York, Maj-Gusht, 2011