Guillaume Seignac – Sekreti i Dashurisë, ~1889-92

Guillaume Seignac (1870-1924) – Sekreti i Amorit (Dashurisë), ~1889-92

Guillaume Seignac (1870-1924) – Sekreti i Amorit (Dashurisë), ~1889-92

[ dhe piktura tjeter, “Sekreti i Kupidonit (Dashurisë)”, dmth. prapë njesoj… Kupidoni (me emrin latinisht Amori, ekuivalenti pararendës i grekëve – Erosi) – perëndi romake e dëshirës, dashurisë erotike, seksualitetit, e tërheqjes (joshjes) fizike, e prekjes, e butësisë… shpesh supozuar të jetë i biri i vetë perëndeshës “supreme” të dashurisë, Venerës (dmth, Afroditës greke, apo Afërditës – nga e cila e kanë “origjinën” dhe romakët, dmth. nëpërmjet dashurisë së saj me bariun trojan) dhe perëndisë së luftës, Marsit (dmth. Aresit, atij “sherraxhiut” te madh, shkaktarit të luftrave, të zënkave e këso… të grekëve 🙂
(sguraziu – ap, mars 2020)

Guillaume Seignac (1870-1924) – Sekreti i Kupidonit (Dashurisë), ~1889-92

Guillaume Seignac (1870-1924) – Sekreti i Kupidonit (Dashurisë), ~1889-92