Carolyn Kizer – Lapsi më i lehtë se Pianoja!

(pata zbuluar që më e lehtë ta mbash me vete një laps se një piano 🙂
I discovered it was easier to carry around a pen than a piano.” – Carolyn Kizer (1925-2014)

“…do t’vras me dashuri; / me përqafime do t’ngulfas; / do t’qafoj me kockë e me asht, / derisa t’kesh vdekur i gjithi. / pastaj do darkoj në palcën tënde të shijshme.” – Carolyn Kizer [ 1925-2014, ShBA ] – “Ushqimi i Dashurisë” (Poezi)
🙂

(më poshtë ngjitur poezia “Pro Femina”, poezi… si të thuash nga aso perlash poetike-feministike me të cilat “krenohet” trashëgimia poetike amerikane dhe mbarëbotërore)