Edvard Munch – “Vajzat (dhe Gratë) mbi Urë”…

Edvard Munch (1863-1944) – “Vajzat (dhe Gratë) mbi Urë“…

…dhe frymëzimi si kartolinë – herë “Vajza mbi Urë” e herë “Gra mbi Urë” nga 1901 deri 1935 Munch u qe qasur “vajzave të urës…” nja 12 herë, ndoshta dhe më shumë herë – kartolina e kohës nga Asgardstrand flet qartë për frymëzimin e tij : )
(sguraziu – ap, nentor 2019)