Alex Honnold (American Rock Climber) – “Free Solo”, 2019

(sguraziu – ap, d 2020)
…mësova se “Free Solo” qenka film dokumentar rreth “ngjitjes” ashtu faqeve të rrezikshme, dhe se në kategorinë e vet filmi qenka i pari në histori që paska fituar Oscar (si dokumentari më i mirë, në v. 2019) – kuptova se ngjitja me dhjetra metra (apo dhe me qindra) pa litar e pa asgjë, qenka pasion dhe zgjedhje e jetës, kërkim personal dhe shpirtëror i shënjuar nga guximi, por dhe nga frika…
…hm, guximi vërtet s’ka kufij, mua më merrej “mendja” dhe vetëm duke i parë fotot e tij : )

– – –
[ Free Solo won the Oscar for Best Documentary Film – It’s the first climbing film to receive such broad mainstream acclaim …his friends and girlfriend Sanni McCandless contended with the possibility of his death. (Peter Vigneron – Feb 24, 2019) ]