Qetësi e Arsyes – Qetësi Satisfaksionale e Shpirtërores!

S. Guraziu – AP, 10 N 2022

Unë them s’është nevoja që Don Lush Sopi e as Dr. Hoxhë Fisteku me artikuj të gjatë t’na e “sqarojnë” ç’na qenka “islamofobia”, më vjen keq… por artikulli i tij ishte diç si “pasqyrë e tejdukshme”, xham-tehurinë, gjoja psikologjisje qetësuese (në emër të besimit), diç si ata xhamat e dhomave të hetuesisë në polici – duke e hetuar ndonjë rast të shkeljes së ligjit i dyshuari përgjigjet në pyetjet e parashtruara dhe aty-këtu e sheh veten në pasqyrën e madhe sa i gjithë muri, s’e vret mendjen që pasqyra nuk është “mur”, në fakt është një xham i pa sfond, nga ana e “tij” atij vetë i pasqyrohet vetvetja, harron për sytë e tjerë përtej xhamit tek e përcjellin “justifikimin” e tij!

Unë them mediatikët (dhe, për fat të keq, pseudo-mediatikët e shumtë) i kanë të gjitha fajet për “euforinë”, ata janë “kova” që e bartë ujin e turbullt, ujin e ndotur, ujin e ndenjur, ujin e “zverdhur” mediatik trans-ballkanik…

Unë them mediatikët shqiptarë, si në Kosovë si në Shqipëri, NUK duhet të “hanë me dy lugë”, është turp kur vetë mediatikët (e sidomos pseudo-mediatikët) na shtiren gjoja edhe “allafranga e edhe allaturka”, as hoxhallarët e as Don Lush Sopat s’do duhej t’na i “lodhin” mediat, vallë nuk ju duket se është bërë si tepër, mjaft do duhej t’ishte “majft”, jemi në shek. XXI jo në shek. XIX…