Ura e Vashës – lumi Mat, Guri i Bardhë, Klos, Shqipëri

“Ura e Vashës” (monument me histori 300-vjeçare, lumi Mat, fshati Guri i Bardhë, Bashkia e Klosit, Shqipëri – Fotoja: Shkëlzen Rexha)
Kjo urë përveç tjerash mbi harkun e saj ka mbajtur gjithë barrën e karvaneve të rrugës për në Dibër, e cila lidhte atë me bregdetin nga merrej kripa dhe produkte të tjera.

Hysen Kurti, Lahutar (fshati Stankaj, Rugovë – Fotoja: Shkëlzen Rexha – Kaliqan, Shkurt 2023)