Bukuria, grevat dhe mbeturinat e Parisit!

(sguraziu – ap, mars 2023)

(…sipas google kur është fjala për grevat franceze, fotot e thonë pothuaj të “njëjtën” para 1 jave, para 2 javesh, por dhe para 1, 3 apo 6 vitesh…)

…askush s’e vë në dyshim bukurinë e Parisit, metropol i cili i bënë me miliona turistë nga mbarë bota të ndjehen dhe ata krenarë për bukurinë parisiene, qytet i bukur jo vetëm për kulturën, për muzeumet e famshme, për modat e për stilet, për dyqanet, fragrancat e parfumet… por i bukur për gjithçka, madje-madjeee njihet dhe si “qytet i dashurisë” – sidoqoftë, kur është fjala për politikat askush nuk “shtyhet” me qeverinë siç e bëjnë francezët, askush nuk proteston si ata, greva e tyre kësaj radhe kunder idesë së Presidentit lidhur me pensionet është rishtas “dëshmia”, sakaq pakënaqësia e tyre “reflektohet” me mbeturinat e me rrugët kundërmuese – edhe pse, sipas google, kur është fjala për grevat franceze, fotot e thonë pothuaj të “njëjtën” para 1 jave, para 2 javësh, por dhe para 1, 3 apo 6 vitesh : )