Njeriu sot ka mjaft probleme, madje dihet dhe shkaku!

(s. guraziu – ap, dhjetor 23 – fundjavë, pak humor)

…jo 1 autor-shkencëtar por 5 ekspertë në v. 2007 qenë bërë bashkë dhe e patën shkruar librin “Evolucioni” (s’është libër i “vogël”, i ka mbi 800 faqe, 5 ekspertë të shkencës kanë shkrirë mend, secili më i mençur se tjetri duke e krijuar mençurinë kolektive, rezultati i impenjimit të tyre libri voluminoz i shkencës, dhe ne sot e mbajmë “fshehur faktin kyç”, ia mbajmë rrotull… shtiremi gjoja na është përvjedhur, s’na pëlqen ta përmendim, mirëpo nëse të bazoheshim në “konkluzionin” e tyre (s’e vën kush në dyshim se konkluzioni i 5 ekspertëve ishte dhe ende do jetë i saktë, sepse shkencë), atëherë mbaje fshehur sa të duash… sikur e kotë, e qartë se prej nga të gjitha problemet e njeriut sot : )

[ Evolution – by Nicholas H. Barton, Derek E. G. Briggs, Jonathan A. Eisen, David B. Goldstein, Nipam H. Patel (2007) – Cold Spring Harbor Laboratory Press, hardback 833 pp ]