SG – Puthadori Fisnik (I), 2012

PUTHADORI FISNIK (I)
S. Guraziu, 2012

Fjalët e saj… të kuqe,
e gjithë “gjuha”
si brushë lulëkuqesh
n’detin e kuq zhytet,
fjalë-trëndafila
shpërthejnë,
të kuqen ushqejnë,
thuase me fjalë të kuqe
flet, mërdhezur… si
faqet e saj push, e kuqja
përndizet gjithandej.

Zemrat s’hapen aq
lehtë, por sot
në mëngjes desh
i putha dorën
trëndafilit, gjest
xhentilesk, si një
fisnik i vërtetë – eh,
provat e imagjinatës,
mbase shkenca
e luleve s’është aq
komplekse, madje as
“ekzakte”, e thjeshtë
“puthja e parë…
s’di as si ipet, as si
merret”* – puthje
frikacake ngelet : )

* autori aludon në “Lumi i Vdekur”, Jakov Xoxa, 1965

(fotot)
Presidenti Macron sëpaku është një puthador që i di “rregullat” – duke puthur dorën e “Zonjës 1-rë, 1B” Melania Trump, dhe të “Zonjës 1-rë, 1A”, Brigitte Macron

 

Lawrence Alma-Tadema (1836-1912) – Ask Me No More, 1906