Arti Infografik – Fernando Gomez-Baptista

(sguraziu – ars poetica, mars 2019)

Arti Infografik – Fernando Gomez-Baptista
[ Senior Graphics Editor at National Geographic, NG ]

F. Gomez-Baptista i ka fituar më shumë se 125 çmime, duke përfshirë dhe çmimin “Peter Sullivan”, i cili për fushën e Infografikës njihet dhe respektohet diç si mirënjohje e kalibrit “Pulitzer”. Në v. 2012 emri i tij qe përfshirë ndër 5 dizajnerët më të ndikueshëm gjatë dy dekadave të fundit.

Ngjitur disa nga infografikat e tij punuar për nevojat e National Geographic, ku Gomez-Baptista ishte prezent nga v. 2007-2015 në rolin si “Graphics Editor”. Të gjitha grafikat janë publikuar ndër vite nga NG dhe përveç dizajnerit Fernando Baptista, në përgatitjen e tyre, më pak ose më shumë ishin të përfshirë dhe:
Kaitlin M. Yarnall (Kërkim-Hulumtim), Daniela Santamaria (Dizajn), Emily M. Eng (Dizajn), Samantha Welker (Dizajn), Amanda Hobbs (Dizajn), Jeremy Berlin (Tekstet), Shizuka Aoki (Dizajn), Oliver Uberti (Dizajn), Hiram Henriquez (Dizajn),Sam Pepple (Dizajn), Mathew Twombly (Dizajn), Patricia Healy (Dizajn), Debbie Gibbons (Dizajn), Lawson Parker (Dizajn), Patricia Healy (Dizajn)… etj.