Pablo Picasso – Të dashuruarit në plazh, 1933

(sguraziu – ars poetica, maj 2019)

Pablo Picasso (1881-1973) – Të dashuruarit në plazh, 1933

…ose “ata që duhen… “, ose “të dashuruarit në plazh”, gjithsesi kështu disi përafërsisht… do i vinte në shqip – padyshim fjala ishte për vetë Picasso-n, për gruan e tij Olga, e madje e kishin dhe djalin Paulo me vete, vizatimi akuarelik qe bërë në Cannes, dhe e qartë që Picasso na qenkesh dashuruar (apo tekefundit kështu mund të ketë pandehur ai vetë, kanë kaluar pothuaj 100 vjet, aq “saktë” s’kemi si ta dimë : )

Pablo Picasso (1881-1973) – Të dashurit në plazh, 1933