Pablo Picasso – Portret i Picasso (dmth. Auto-Portret) 1972

(sguraziu – ars poetica, maj 2019)

Pablo Picasso (1881-1973) – Portret i Picasso (dmth. Auto-Portret 🙂 1972

…ky “auto-portret interesant” nga Picasso qe ofruar nĂ« ankandet e Christie’s, dhe e qartĂ« qĂ« artist-xhufurraku thjesht e pati marrĂ« njĂ« foto tĂ« pluhurosur, e pati “shkarravitur” pakĂ«z surratin e vet… duke menduar si “kujtim-kartolinĂ«” pĂ«r mikun, e pati pajisur me datĂ« e me dedikim… “pour mon ami Norman Granz – Picasso 9.1.72“…

sot, edhe pse realisht si objekt “artistik” vĂ«rtet s’ka asnjĂ« lloj vlere, megjithatĂ«, si objekt “historik”, si konvertim i vlerĂ«s abstrakte tĂ« parasĂ«, si “materializim”, kushedi ç’vlerĂ« mund tĂ« arrijĂ« pĂ«r koleksionistĂ«t e pĂ«r tregtarĂ«t e pasur, s’duhet çuditur njeriu nĂ«se flitet pĂ«r dhjetra mijĂ«ra, qindra mijĂ«ra… apo dhe miliona (why not : )
meqĂ« Christie’s merret me shitje dhe meqĂ« çmimet shpesh janĂ« “astronomike”, ofrohej nga ta madje dhe “garanci” pĂ«r blerĂ«sin eventual, blerĂ«sit tĂ« ardhshĂ«m i jepej garancia se Maya Widmaier-Picasso sĂ« bashku me Claude Picasso e paskan konfirmuar autenticitetin e “veprĂ«s”… dmth. auto-surrat-portreti s’Ă«shtĂ« ndonjĂ« shaka, vĂ«rtet e pati bĂ«rĂ« dikur dora e vetĂ« xhufurrakut – pa pa pa sikur po thosha mĂ«vete, shih sa “serioze” Ă«shtĂ« bota jonĂ« e fetishizmit, bota e biznesit : )

Pablo Picasso (1881-1973) – Portret i Picasso (dmth. Auto-Surrat-Portret 🙂 1972