Gjithë ato evente historike dhe s’më qerasi kush!

(sguraziu – ars poetica, korrik 2019)

…nganjëherë kur i shoh kosovarët duke u “grindur” për fonde e për poste, kur i shoh si fjalosen në Kuvend, ose si shtyhen për ndarjen e “tortes buxhetore”, them si është e mundur… vetë aq të babzitur ndërsa nga ana tjetër aq mosmirënjohës, aq koprracër, aq dorështrënguar, vallë si shpjegohet… psh. në rastin tim, gjithë ato evente historike kaluan dhe s’më qerasi kush as 1 limonatë, thuase me qerasjen nënkuptohet kushedi çfarë, siç kur e qerasin veten me bujë e potere, me surla e tupana, me gosti e me jarana, me dekorata e me lëvdata, me pollavrash mediatike, me poste politike… jooo mo, për 20 vjet s’ma dha kush as 1 limonatë (psh. për Lirinë), as 1 gurabi (për Pavarësinë), as 1 bakllavë (për Shtetësinë), as 1 karamele (për Ushtrinë), asgjë… tepër mosmirënjohës – ka ngelur dhe hyrja në EU si “event”, nëse s’më qerasin as atëherë o do kërkoj nga Brukseli që t’i përzënë… për inat, o do shpërngulem vetë nga EU (psh. do ik i zhgënjyer me ato raketat e para diku në Mars, s’ia vlen : )