Circus Maximus, me motoçikleta!

(sguraziu – ars poetica, korrik 2019)

…kur isha i ri “ëndërroja” të shihja dic si një Circus Maximus real, ngjashëm si në kohën e Romës (romake), por s’pati qenë e thënë – di ndoshta miliona detaje rreth historisë, rreth Maximus e rreth Romës, por sa për gara moderne (në stilin Circus Maximus) për fat të keq jo, ëndrra s’më qe plotësuar kurrë – sidoqoftë, se na paskësh gara të “ngjashme” me motoçikleta s’kam ditur gjë, kjo fotoja më mahniti : )

[ ngjita pikturën e Alexander von Wagner – “The Chariot Race“, 1882, si dhe anash një fotoje të “sotme” të Circus Maximus, ia bëra pakez me hile “përspektivës” së modelit, sa për ta patur idenë sadopak si dukej dikur… ]

tek fotoja thoshte: “Australian police officers racing motorcycle chariots, New South Wales, 1936