Vincent van Gogh – Hyrja e Parkut Voyer-d’Argenson në Asnières, 1887

Vincent van Gogh (1853-1890) – Hyrja e Parkut Voyer-d’Argenson në Asnières, 1887

(sguraziu – ars poetica, gusht 2019)
…Van Gogh shkoi në Paris në Mars të v. 1886 dhe ndenji atje deri në Shkurt të 1888, gjatë këtyre 2 viteve ai do t’i bënte mbi 200 piktura dhe stili i tij do t’pësonte ndryshime të mëdha nën ndikimin e dy rrymave artistike të kohës, nën ndikimin e mjeshtërve impresionistë dhe të brezit të artistëve në rritje e sipër, të ashtuquajtur “post-impresionistë”…

Vincent van Gogh (1853-1890) – Hyrja e Parkut Voyer-d’Argenson në Asnières, 1887