Carl Friedrich Deckler – Ndarja e Hektorit nga Andromaka dhe Astinaksi, 1918

Carl Friedrich Deckler (1838-1918) – Ndarja e Hektorit nga Andromaka dhe Astinaksi, 1918

Astinaksi ishte i biri i Hektorit, gjatë pushtimit të Trojës, Neptolemusi (i biri i Akilit) e mbyt atë duke e hedhur nga muret e qytetit – sipas Virgjilit, vrasjen e fëmijës Neptolemusi e pati “arsyetuar” me fjalët: “…mund t’bëhet mbret i Trojës, e ne s’duam që Troja të ketë mbret ndonjëherë” – Andromaka, nëna e Astinaksit fatkeq, do t’ishte dhe ajo pjesë e “plaçkave” të luftes, qe skllavëruar nga Neptolemusi…
(sguraziu)