Giorgio de Chirico – Hektori dhe Andromaka, 1969

Giorgio de Chirico (1888-1978) – Hektori dhe Andromaka, 1969

…sipas piktorit de Chirico në tabllon e tij duhet të “shohim” Hektorin, kryetrimin e Trojës, së bashku me gruan e vet, Andromaka – pas rënies së Trojës Andromaka qe bërë skllave e Neptolemusit (i biri i Akilit, vrasës i Hektorit)
(sguraziu)