Arbiter Elegantiarum – Një vizatim “pikasian i vërtetësisë kosovare”!

S. Guraziu – Ars Poetica, 2015

S’kam lexuar ndonjë shkrim (të shkrimtarëve, të gazetarëve kosovarë, a të kujtdo tjetër) i cili shkrim t’i drejtohej “popullit” në këtë mënyrë, askush s’e shpreh keqardhjen më “troç” sesa e ka bërë Arlindi – parë në frymën “letraristike”, mbase çiltërsia e tij e skajshme mund të duket “naive” si klithmë, por nuk është, në fakt (sipas meje) ngjan me atë thjeshtesinë “pikturale… a la pikasiane”, Pikaso pati thënë se “iu desh e gjithë jeta për t’mësuar të pikturonte si një femijë” – troçësia e qasjes së Arlindit sikur tekstit ia japin “shijen” e ndonjë pafajësie sublime, pothuaj sikur t’ishte ndonje monolog femijëror (ama me logjikën e “pjekur” të të rriturve – njësoj siç vizatonte dhe Pikaso), për mua teksti i Arlindit është diç si një vizatim “pikasian i vërtetësisë kosovare”!

Arlind Gjikolli, 2015 – “Populli jem i dashtun, populli jem i mjerë!”