Damien Hirst – “Darka e Fundit”, 1999

(sguraziu – ars poetica, tetor 2019 – Art Kontemporan – Religjioni, Arti, Ilaçet… njësoj)

– Leonardo da Vinçi (1452-1519) – Darka e Fundit, 1495-96
– Damien Hirst – Darka e Fundit, 1999

…sipas artistit britanik Damien Hirst, industria farmaceutike ose ilaçet (njësoj si Religjioni dhe Arti), siguron një sistem “besimi” i cili është joshës e edhe iluzor. “Darka e Fundit” e tij i referohet menyres se si ilaçet janë bërë pjesë e rregullt e jetës së përditshme, aq e zakonshme sa ushqimet (“përfaqësuar” si pako ilaçesh)…