Lokomotiva e Montparnasse

…në v. 1895 kështu diç mund t’u ndodhte vetëm parisienëve, fotoja thotë se aksidenti pati ndodhur në Montparnasse, por dhe e lehtë të supozohet, pasi atëbotë të tilla lokomotiva (që i shembin katet e sipërme) zor të ketë patur ndokund tjetër përveç në Paris : )
në fakt, nëse s’kam harruar, infot sugjeronin se aksidenti pati ndodhur pothuaj kot, një dikush nga lokomotivistët qenkesh kthyer në diç si hutaç apo harrestar (njësoj siç ndodhë dhe sot e kësaj dite, dhe fare normale, njerëzit janë njerëz, s’jane robotë 🙂 përveç dëmeve materiale për fat të mirë gjithçka paskesh përfunduar ok

(foto: etsy galleries)