Fyodor A. Bronnikov – “Shenjtërimi i Hermit”

Fyodor A. Bronnikov (1827-1902) – “Shenjtërimi i Hermit“*

* hermi – shtyllë “hermesiane”, shtyllë katërkëndore me një bust të gdhendur në krye (zakonisht koka e Hermesit, apo dhe e Apollonit ose e ndokujt tjetër), shtyllat “hermesiane” përdoreshin në lashtësi për të shenjuar ndarjen e kthinave, psh. në dhomat e mëdha të pallateve, dhe ku varej ndonjë perde e trashë o diç tjetër…
(sguraziu)

Fyodor A. Bronnikov (1827-1902) – Shenjtërimi i Hermit