Emma Willard – Tempulli i Kohës, 1851

Emma Willard (1787-1870) – Tempulli i Kohës, 1851

…grafikë kronologjike e historisë botërore, rrjedha e kohës është e paraqitur nga 59 shtylla jonike, secila prej tyre përfaqëson një shekull, diagrami i rrjedhës përmban emrat e mbretërve, mbretëreshave dhe perandorëve, përfshin po ashtu betejat kryesore dhe ngjarjesh të tjera të çdo periudhe, secila kolanë mban emrat e “sovranëve me të cilët është dalluar epoka”, në tavan janë renditur emra shtetarësh, mendimtarësh, teologësh, artistësh dhe figurash ushtarake të secilës epokë.
[ sguraziu – Info: Bostonraremaps – Grafika: Rosenberg and Grafton – Cartographies of Time ]

Emma Willard (1787-1870) – Tempulli i Kohës, 1851