Thomas Roussel – Muzika për Defileun e Modës L’Oreal-Paris (Java X), 2019

Thomas Roussel – Muzika për Defileun e Modës L’Oreal-Paris (Java X), 2019

 

(pak fjalë)
…sa për modën Franca ka panumër bukuroshesh e top-modelesh, dihet kjo… ama vula e krenarisë së L’Oreal-Paris është vetë bukuria holandeze (pa Doutzen Kroes L’Oreal sikur s’ka fort qejf t’i mbajë paradat, Kroes dhe do ta “hapte” defileun me fustanin e kuq, do defilonte pastaj në fund dhe me 1 fustan tjetër me lulesh “franceze”), kështu që s’është sekret, jo vetëm Parisi që i flet mbarë botës me “gjuhën” e modës, por e gjithë Franca krenohet me bukurinë e Lulandisë : )
gjithashtu ishte fort simpatik akti i Eva Longoria, duke u shtirur për pak çaste gjoja si “dirigjente” e pop-orkestrës së madhe super-simfonike…

…sa për muzikën, e shkëputa 1 min. (nga 20 minutat e performancës “live”, kanali zyrtar i L’Oreal – për 1 min. s’më “akuzojnë” mbase për të drejtat), çfarë më pati bërë përshtypje ishte vetë termi “Pop-Orkestra Simfonike”, si dhe ekzekutimi i muzikës “live”, s’kisha dëgjuar më parë “pop-orkestrim simfonik” aq modern e simpatik, sëpaku jo pop-orkestër aq të madhe, aq mirë të akorduar me lloj-lloj lodrash, violinash e flautash…
…kaq, pra muzika si shkas, falë muzikës pop-orkestrale dhe besoj i përmenda të gjitha që ia vlen rreth defileut në fjalë; fola për muzikën, për orkestrën, për bukurinë lulandeze, për 2 fustanet franceze, për krenarinë parisiene etj : )
(sguraziu – ap, shkurt 2020)

Doutzen Kroes