“Gozhdat” e Cartier që nuk ndryshken

[ “Gozhdat” e Cartier që nuk ndryshken : ) ]

“Juste un Clou” (Thjesht një Gozhdë) – nga 1260€ deri 12.800€
…ta lakosh një gozhdë dhe ta quash unazë, epo ashtu vetëm francezët do kujtoheshin, askush tjetër – De Bijenkorf e Holandës shet gjithçka, ofron artikuj e luksozitete nga qindra marka të botës, mirëpo dje s’më interesonte diç tjetër përveç “gozhdave” (ka kohë që kisha ndërmend t’i “studioja gozhdat” e Cartier, t’i rrekem “studimit më pati frymëzuar dizajni”), sipas Bijenkorf “gozhda e parë si ide luksoze” pati lindur në vitet ’70 (dmth. të shek. të kaluar), tani meqë i studiova dhe çmimet rishtas u binda se fjala është për aso që nuk ndryshken : )

(sg – ap, q 2021)