Merkuri, Venera dhe Hëna… 2008

sguraziu – ap, t, 21

…një “vargëzim” i bukur i Merkurit dhe Venerës mbi Hënën (ose dmth. mbi Tokën), foto e shkrepur në v. 2008 nga Yuri Beletsky (nga diku në veriun e Kilit) – vetë s’kam teleskop dhe kuptohet realisht s’i kam parë kurrë këta “topthat” e sistemit diellor, por dmth. siç e dimë nga leksionet bazike të shkollës, Merkurush-picimuli orbiton më së afërmi Diellit, aq afër sa është rrotullak-ngutulush, i duhet të ngutet me rrotullimet që t’mos bjer në të : ) pastaj vjen shkëlqimtarja Venera, e ndjekur tutje nga Toka me gjithë Hënën, pak më tutje vjen Marsi e kështu me radhë…

[ Credits: ESO (European Southern Observatory) – Yuri Beletsky (astronomer at ESO’s Very Large Telescope (VLT) observatory at Paranal in northern Chile) ]