Giulio Romano – Zotat rreth fronit të Jupiterit në Olimp

Giulio Romano (1499-1546) – Zotat rreth fronit të Jupiterit në Olimp, 1532-34
[ Jupiteri duke i ndëshkuar gjigantët që patën guxuar ta kundërshtonin “zotësinë” e tij, dmth. për rebelimin e tyre (Afresk në Sala dei Giganti, Palazzo del Tè, Mantua) ]

Giulio Romano (1499-1546) – Zotat rreth fronit të Jupiterit në Olimp, 1532-34

…Giulio Romano ishte nxënës i Rafaelit të madh (anise dhe vetë do bëhej i madh), pas vdekjes së Rafaelit do t’i përfundonte ca punë ngelur “pakryer” të mësuesit, dhe do vazhdonte tutje me madhështinë e vet prej artisti…