Dylan Thomas – Vegime dhe Lutje

Dylan Thomas (1914-1953) – Vegime dhe Lutje
(Përkth. nga Parid Teferiçi, 2006)

…poezinë e Dylan e ngjita si grafikë – pasi në Fb vargjet dhe apo struktura e poezive “çoroditen”, editori i Fb për tekstet është më i prapangeluri i planetit, thjesht është një lloj “fyerje” për postime serioze (në fakt, të merresh me teskte ne Fb është gjëja më e kotë e kësaj bote, pasi Fb në radhë të parë është menduar për fitimprurje, gjoja si “ndëraktivitet social”, ngërthen shumë kufizime teknike, por ama mjafton sa për bla bla bla mes miqsh – derisa Twitter bie fjala merret me “cicërima” të vogla, dhe është definuar saktë “kufizimi prej ca fjalesh”, e keqja e Fb është që na “mashtron”, kam përshtypjen Fb është ideuar që nga fillimi si platformë tërësisht manipulative… ose ehuuu ç’flas dhe unë, e gjitha bota e qyetëruar e di këtë, Fb është makina manipulative më e madhe që ka krijuar ndonjëherë njeriu 🙂
(sguraziu)