SG – Garë Surrealiste, 2004

GARË SURREALISTE
S. Guraziu, 2004

(përqeshja e vagullt e Nostradamusit)

Në Saharë do t’mbahet një garë
jo me “formula”, jo me “indy-cars”
në Saharë do t’garojë dikush,
por Nostradamus i bindur është:
askush i gjallë s’e di – kush!

Në Saharë do t’mbahet një garë
jo “rally” me deve as me elefantë,
me gomarë të shpejtë as me kuaj,
s’do ketë lule as mirëseardhje,
kurora, kupa as medalje,
gazetarë, arbitra as gjyqtarë,
e gjithë bota do shkojnë për t’parë
por poetët s’do ta luajnë këmbën
syrin, veshin… madje as leshin,
sepse në Saharë ndjehen
“nongrata”, spektatorë të marrë!

Në shkretëtirë do t’garohet dikur
anise kush i gjallë s’e di – kur
padyshim dhe do t’fitojë dikush,
por Nostradamus i qetë
që nga e kaluara insiston, as
vetë poetët s’do ta dinë – kush!

Ndërsa këta të pezmatuar, të inatosur
nëpër grila të shekujve i thërrasin –
ngjallu ore nëse ta mban, ti sharllatan
se na lodhe dhe nga errësira e varrit
më shumë dite i vdekur sesa i gjallë!