SG – Androsfinks (II), 2013

ANDROSFINKS (II)
S. Guraziu, 2013

…kot qahesh, Osiris –
gjaky yt s’na qenka
i florinjtë, gjak zotash,
antidot për kancerin
e zi, për njollëzezat,
për parazitët e
qenies – imunoglobulë
e ndërgjegjes…

…të përvëlon dielli,
kristalet e shkretëtirës,
gurëzohu pra, rrotullo
buzët mbrapsht,
puth vetveten, si
androsfinks – në buzë
lëng i mbijetesës

…i ke frikë çkrraplat,
majë gjuhës – thua,
kafshim – ruaje
qetësinë, nga helm
i vetë gjuhës vdis,
ngulfatu, enjtur në fyt,
vdis për gjuhën – nga
gjuha jote jep shpirt…

…tani të trembka
dhe errësira, Osiris –
harron, vetë shpirti
dritë në Nekropolis,
sado e gjatë nata,
kokëbosh do t’jesh,
i balsamosur trurin
s’do ta kesh – jo
çkrraplat, por të
gjallët… me çengel
ta heqin nga kafka.

[ Grafika: Émile Prisse – Androsfinksi dhe Kriosfinksi (Aménophis III, Dinastia e XVIII), 1878 ]