“Analogjia” shakalogjike e shqiptareve!

(sguraziu – ap, korrik 2019 – pak humor, packa se ujdisur me fakte mjaft serioze : )

…nganjehere them diversiteti dhe laryshia e trojeve etnike shqiptare eshte marramendese, ne te gjitha rrafshet e mundshme te jetes e te ekzistences, bie fjala dialektet e nën-dialektet kosovare e paten trullosur dhe vete albanologun Elsie, kam pershtypjen duhet t’i kete ardhur ne maje te hundes, assesi ta hidhte ne “karte” dialekto-grafine kosovare, ndonjehere tjeter sikur gjithcka e laryshise “shkrihet” e behet nje mase uniforme, sikur gjithcka e perqafon njetrajtesine, sikur s’ka asnje dallim… andaj ngaterrohem, them kap te paret hedh mbi te tjeret, dhe anasjelltas, psh. njejte kosovaret, njejte shqiptaret, te gjithe “oportuniste” e te për7shëm 100%, optima-forma aty për aty, ndoshta as vete pinguinët s’kane aftesi me te mira adaptuese atje ne akullnajat e mbijeteses, sic e dime shqiptaret kishin zotesi te “shtiren” madje dhe si turq, Skenderbeu qe penduar ama jo te gjitheve u shkonte mendja per “pendesa”, sa e sa gjenerale e administratore te shtetit thjesht shtireshin “turq”, ne fund ndonjeri prej tyre dhe ia bente “maaac” hallvase e bakllavase turke, kthehej ne atdhe dhe sakaq ta shpallte Pavaresine, ama pavaresia shpallet 1 here, jo te gjithe kishin te tilla shanse historike si Skenderbeu e si Qemali, te tjereve u duhej te merreshin me “oportunizma”, t’i kthenin velat e fluturat kahdo qe frynte era : )
apo nese “osmanlizmat” pakez larg ne kohe, gjithcka mund te ilustrohet me shembuj sadopak me te fresket, padyshim e mbani mend, ne Kosove psh. te gjithe 99.97% ishin “titoiste”, sa hap e mbyll syte e gjithe Kosova qe kthyer ne “demokrate” e “gandokrate” te Rugoves – ne Shqiperi te gjithe “enveriste” e xhaxhikuqe si vete yjet e Stalinit… sakaq filluan tutje t’na shtiren gjoja “trendafila” e si “demo-kaltrosh” pa pa pa : )