SG – Keqkuptim i paevitueshëm, 2007

KEQKUPTIM I PAEVITUESHËM
S. Guraziu, 2007

Sipas teje kërkohet “organizim perfekt”
i yjeve të Universit, duhet të kthehen
në “eshalone”, sipas gradës, rangut
në bataljone… si ushtarë të dritës,
komandant – ndoshta vetë Zoti,
kush tjetër mund t’i komandojë yjet.

Skaj vatrës macja loz me lëmshin
e logjikës, pa e gërvishtur, art
dhe delikatesë – topthi im logjik po,
por poezia s’është lëmsh – thua,
është brigadë e përkryer germash,
është çfarë ty t’kanë mësuar,
çfarë ti do dhe çfarë ti sheh në letër.

Si lexues i përkryer i drejtohesh
“poetit kaotik” – hej ti, Mister Poe,
kokrrat e rrushit tënd “kalavesh”
duhet t’renditen në pakon e praruar
çokollatash “Merci” – trakat e zebrave
duhet t’jenë perfekte si “zebrat” në asfalt.