Sylvia Plath – I mbyll sytë dhe gjithë bota zhduket!

[ Sylvia Plath – 1932-1963, ShBA ]

“I mbyll sytë dhe gjithë
bota zhduket në hiç;
i ngre qepallat dhe
gjithçka lind sërish.
Mendoj brenda kokës
je diç si krijimi im.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Notë:
diç e ngjashme nga poetja Sylvia Plath është përdorur dhe në poezinë “Monolog solipsistik”

“…treshe e shikimit
Mban lëvarur njerëzit-kukulla
Të cilët, pa hetuar se si treten,
Qeshin, puthin, dehen,
As t’iu shkrepë që nëse unë zgjedh pulitjen
Ata vdesin.”

[ nga “Monolog solipsistik” (Soliloquy of the Solipsist), Sylvia Plath – përkthyer nga S. Guraziu – Ars Poetica, 2013 ]