Dan Chiasson – Dielli

DIELLI Dan Chiasson [ 1971, ShBA ] Është një intelekt i vetëm brenda nesh, një shpirt, i cili e zhurit dheun e disa kombeve, për të tjerët përherë fshehur pas një velloje; ai derdh dritë kudo, edhe n’kravatën time e… Lexo

  

Dorianne Laux – Ngopur Muzikë

NGOPUR MUZIKË Dorianne Laux [ 1952, ShBA ] Nganjëherë, kur me veturë në rrugëtimin e gjatë, dhe kemi folur mjaftueshëm, dhe kemi dëgjuar mjaftueshëm muzikë, dhe ndaluar dy herë, një herë për t’ngrënë, një herë për ta shijuar peizazhin, pastaj… Lexo

  

Pablo Neruda – Ode për Faleminderit

ODE PËR ‘FALEMINDERIT’ Pablo Neruda [ 1904-1973, poet kilian, çmimi Nobel për Letërsi, 1971 ] Faleminderit fjalës që thotë faleminderit! Faleminderit faleminderit, fjalë që shkrin borën dhe hekurin! Bota është kërcënuese derisa faleminderit nis e rrotullohet nga një palë buzësh… Lexo

  

Maggie Smith – Kocka të mira

…sipas poetes Smith, bota është të paktën gjysmë e tmerrshme, madje ky është një vlerësim modest, ama duhet mbajtur sekret për fëmijët, duhet gjetur këshilla mashtrimtare, lloj-lloj mënyrash të këndshme iluzioniste që t’ua “shisni” fillimisht vetë fëmijëve tuaj… KOCKA TË… Lexo