Super-simplistikat e Pikaço-s!

[ “pikaço” është një nofkë e imja për babaxhanin Pablo Picasso (1881-1973) ]

…një lojë futbolli kështu duket pakashumë, topi do jetë i verdhë (diç si diell aty në mes) dhe futbollistët rrotull si fantazma me fanelash të kuqe ose të kaltra, kuptohet fusha duhet e gjelbër 🙂

…ose lulet s’janë diç tjetër por “femra”, dhe natyrisht vlen anasjellëza, edhe femrat janë lule por duhet ditur si vizatohen, kot pretendon nëse s’di…

…apo bie fjala “babadimri” për Pikason ishte një kujtim nga kur ishte 4-5 vjeç duke ëndërruar çokollatat e karamelet…

[ njëherë pati thënë se “i qe nevojitur gjithë jeta për t’mësuar të vizatonte si fëmijë” (ose kështu diç… pati thënë) ]
(sguraziu)