Festivali Poetik “Curtea de Arges…”, Rumani, 15-21 Korrik 2020

[ pa poezinë e pa muzikën jeta s’do kishte dhe aq kuptim, do thoshte Niçe-mustakologu… ]

Festivali Poetik “Curtea de Arges…”, Rumani, 15-21 Korrik 2020 – s’di si ata dinë për mua, por me gjasë më paskan ftuar (figuron qartë emri im) – po mendoja: ja një “justifikim” i përsosur për t’i shmangur agjendat tjera të Korrikut dhe t’fluturoj në Bukuresht, mund t’i shijoj disa nga bukuritë e Rumanisë për një javë, më ka rënë të lexoj mjaft për Rumaninë, mjaft i vetëdijshëm për bukuritë… mirëpo s’kam qenë ndonjëherë, natyrisht ftesa s’është për një vajtje-ardhje a la turistike, fjala është për një event ndërkulturor (fest-programi ishte aq i ngjeshur, e pashë dhe atë), dhe rishtas natyrisht, pa poezinë jeta s’do kishte dhe aq kuptim, “njësoj sikur as pa muzikën” – do shtonte mustakologu Niçe 🙂
gjithsesi kam nja 2 javë të mendoj, sikur t’mos ishte aq larg në kohë (Korrik), padyshim konfirmimi do kishte qenë më i lehtë, veç e thashë, shans i përkryer për ta vizituar Rumaninë, nëse të shmangej ky shans s’do vlenin as “justifikimet” pastaj…

Poetry Festival “Curtea de Arges…”, Romania, July 15-21, 2020 – no clue how they know about me, but it’s an invitation (my name’s clearly in it) – was thinking: here’s the perfect “excuse” to avoid other July agendas and fly to Bucharest, I could enjoy some of the beauties of Romania for a week, I have read a lot about Romania, really aware of the beauty… but never visited the country, of course the invitation isn’t about a round-trip, it’s about being part of an inter-cultural event (the fest-program was so abundant, I saw that too), and again of course without poetry life would not make much sense, “just the same as without music” – would have said Nietzsche, the famous mustache-man 🙂
anyway I have some 2 weeks to think, if it wasn’t so far in time (July) confirming would have been easy, as I said, a perfect chance to visit Romania, avoiding this chance simply no “excuses” after that…