Kecat dhe akrobacionet e ngjitje-zbritjes (BBC, video)

[ kecat dhe akrobacionet e ngjitje-zbritjes ]
video – Forces of Nature – Brian Cox, BBC

…e dija se dhitë mund të ngjiten nëpër lloj-lloj shkrepash e vendesh marramendëse, por se bëjnë pothuaj të pamundurën për pak kalcium, për kriprat e mineralet që iu duhen (madje dhe kecat) duke u ngjitur me dhjetra metra lart faqes së “lëmuar” të digës… hm, e pranoj që në një moment zemra sikur më bëri “tëk” kur pashë atë kecin trimulush duke e sfiduar gravitetin : )
gjithsesi, videoja e BBC qenka diç ngjashëm si ata filmat që e kanë “fundin e mirë”, dmth. asnjë aksident s’paska ndodhur, as lëndime as zhgënjime, gjithçka paska përfunduar mirë, kecat të kënaqur e paskan mbaruar aventurën akrobatike të ngjitje-zbritjes…
(sg – ap, prill 2021)