Kuzhina greke në kundërshti me të gjitha ligjet e të ushqyerit të shëndetshëm!

[ kuzhina greke në kundërshti me të gjitha ligjet e të ushqyerit të shëndetshëm ]

…një faqe ruse (nëse s’gabohem ruse, anise teksti anglisht) e lavdëronte kuzhinën greke në mënyrë aq simpatike, i kishin zgjedhur dhe ca foto të “shëndetshme” (mbase as vetë grekët s’do dinin më mirë) – lavdërimi pakashumë si vijon:
kuzhina tradicionale greke është plot me paradokse, menuja e tavernave greke bie në kundërshti me të gjitha ligjet e të ushqyerit të shëndetshëm: pasardhësve të helenëve u pëlqente mishi i skuqur, djathi i deleve, ëmbëlsirat, darkonin vonë, e nderonin perëndinë Dionis – e (megjithatë) shtathollë e vitalë derisa flokëthinjur…” : )
(sg – ap, maj 2021)