Laboratori universitar i Modernzmit Letrar

Yale University – Laboratori universitar i Modernzmit Letrar
(Collaborative Research on Literary Modernism)

…mungon Ezra Pound (comradi i Musolinit, propagandisti i Duçes, fashisti i çmendur ! te cilit u desh t’i jepnin madje dhe çmim letrar)
(ama vetëm tek “fotot e Laboratorit…” mungon, pasi tek lista e emrave figuron dhe ai)
*
…po lexoja një ese rreth Hilda Dolittle (pastaj kuptova se ishte publikuar nga Yale Univ., ne projekt-faqen e tyre “Laboratori i Modernzmit”, e vizitova, gjithe laboratorit ia hodha nje sy)…
…njihet “trio-lidhja e dashurise së Ezra Pound me H. Dolittle dhe + me një mikeshen e saj, pasi Dolittle ishte biseksuale – imagjino, Pound madje e pati shpikur “imagism-in” si term për t’i publikuar poezitë e saj, dashuri e madhe që ç’ke me të, apo jo, psh. unë sot s’do dija si t’i publikoj as vjershat e mia pa le poezitë e ndokujt tjetër, sa për shpikjen e termave e te “imagism-ave” as hiç se hiç : )
*
We wanted to make the study of modernist literature more collaborative by creating a space where students and scholars could share the raw materials and early stages of their arguments about modernism. This makes the Modernism Lab distinct from other DH projects in modernist studies, most of which focus on digitizing primary texts.
[ Yale University Modernism Lab ]

sg-ap, 19 maj 2021