SG – Pupla erotike, 2009

PUPLA EROTIKE S. Guraziu, 2009 (pupla erotike të jastëkut tënd harrestar… me një “zemër të kuqe” në mes) Mund të zvarritem tatpjetës, puthitur shtyllës kurrizore, si pikë uji të shkas “vërtebrores” marramendëse, si një mace, cilado mace dhe maçok nga… Lexo

  

SG – Përndritësim, 2006

PËRNDRITËSIM S. Guraziu, 2006 Thua “hesht” – nuk do t’flas… por pse të hesht vallë, a nuk është vetë heshtja zhurmë? Thuase duhet vazhduar me “purifikim” ndjenjash, thuase ndjesia “ndryshk” na qenka, korrozion apatik?! Kjo lojë mund t’jetë çlirim nga… Lexo

  

SG – Non est Mea Culpa, 2011

NON EST MEA CULPA S. Guraziu, 2011 (asgjë s’është e gjuhës – gjuha është vetëm “instrument”) Promete, kot i lëpin gjuhët e flakës, deri në fotosferë të Diellit zgjatesh, melhemin kërkon për plagët, e di, zotat kurrë s’lajthiten, as në… Lexo

  

SG – Shteg (Poetik), 2011

SHTEG (POETIK) S. Guraziu, 2011 jam unë… po aq sa ti vetë afër shpirtit – “aura” blu që e mbështjell shpirtin tënd, prushi i ndjesisë, streha e gjithë qenies, ylli polar i vetëdijes, “sfondi” i mugët i nëndijes, tik-taku memec,… Lexo

  

SG – Palimpsest

PALIMPSEST S. Guraziu (Ndreqje e pandreqshme e historisë së ndërgjegjes të gjakut poetik) Gjaku yt, poet, është gjak që s’të falet ty vetë, e vërteta e gjakut tënd është më e madhe se falja jote, më e shenjtë se “gjaku… Lexo

  

SG – No Comment!, 2019

NO COMMENT! S. Guraziu, 2019 (Skicë…) U desh gjysmë shekulli për mua, dhe arti tashmë definohet si para-ëndërr, si parandjenjë kristalore, është diç si “ana iluzore” e zhvillimit – jo thjesht njëra “anë e medaljes” por njëra nga faqet reale… Lexo

  

E diela mëngjesore-kristalore!

(sguraziu, dhjetor 2018 – skicë) (bora e parë… por aq pak, aq sa borë i thënçin – madje dhe tokës sikur i “buzëqeshet”, vende-vende thuase është shkrirë nga vetë ngrohtësia e buzëqeshjes tokë-sore 🙂 …nëse në vendin tuaj bora shihet… Lexo