SG – Të Pretendosh, 2005

TË PRETENDOSH S. Guraziu (2005) T’jesh poet, vetëm të pretendosh… duhet marrëzisht të besosh se klithmat tua janë arie Amadeusësh, aq të pafajshme, pafundësisht, si klithmat e para të secilës foshnje, të justifikuara sa vetë lindja, me vulën hyjnore, të… Lexo

  

SG – Shërim Patriotizmi, 2006

SHËRIM PATRIOTIZMI S. Guraziu, 2006 (Flamuri ashtu-kështu është magjik… por ka dhe një formulë të re për shërimin e ndjenjës-tepricë të patriotizmit) Nëse në derën tuaj pa firmë, iniciale, ka një gojë poste sepse s’keni kuti postale… oborri juaj kopsht… Lexo

  

SG – Puthja e Fitores, 2012

PUTHJA E FITORES S. Guraziu, 2012 (Skicë…) Qëllimi i saj nuk ishte ta pushtonte Everestin, ajo madje do t’më linte “vetem”… nëse t’më mbushej mendja të kërceja nga atje lart, me justifikimin e thjeshtë të engjëllusheve; s’dinte të fluturonte, s’kishte… Lexo

  

SG – Samarxhiu i Lagjes, 2010

SAMARXHIU I LAGJES S. Guraziu, 2010, 2013 (Skicë…) Jep e merr – kot, ti s’rri kot, dimër as verë, maestro matuf, as për frymë as për nder, s’ndalesh asnjëherë, se ç’je ngatërruar, se ç’bën diç pranë cungut n’oborr, shtrembalaç njëqind… Lexo

  

SG – Pëshpërimë, 2012

PËSHPËRIMË S. Guraziu, 2012 (vallë mund të burgoset ndjenja në “bërthamat” e fjalëve, apo secila fjalë duhet t’jetë e ëmbël rreth e rrotull zemrës së vet, e sheqerosur, e ëmbëlsuar… si ndonjë fjalë-qershizë?) Mos hamendëso, s’janë “lot krokodili” fjalët e… Lexo