Maggie Smith – Kocka të mira

…sipas poetes Smith, bota është të paktën gjysmë e tmerrshme, madje ky është një vlerësim modest, ama duhet mbajtur sekret për fëmijët, duhet gjetur këshilla mashtrimtare, lloj-lloj mënyrash të këndshme iluzioniste që t’ua “shisni” fillimisht vetë fëmijëve tuaj… KOCKA TË… Lexo

  

Linda Pastan – Besimi

BESIMI Linda Pastan [ 1932, ShBA ] (dedikuar Irasë) Me vulën e shkencës stampuar në ballin tuaj, si dikur Mirëmbajtja e Shtëpisë, Vulë Miratimi, besoj çfarë më flisni për qelizat dhe molekulat, edhepse s’i shoh dot. Dhe megjithëse gjuha juaj… Lexo

  

Mónica Gomery – Ars Poetica

ARS POETICA Mónica Gomery [ ShBA ] Çfarëdo që t’ishte mendoja se do t’ngelej çështje e fundit të njëzetave, isha gabim për këtë. Fundi i të njëzetave të mia ka t’bëjë me vdekjen dhe mënyrën sesi vdekja vetëmbështillet hareshëm rreth… Lexo

  

Suzanne Buffam – Mjaft

MJAFT Suzanne Buffam [ 1972, Kanada ] Mbaj syze të errëta brenda shtëpisë Që t’i përshtatem zymtësisë shpirtërore. Torten e kam bërë fare pa sheqer. Zemërimi im është një lloj inati shtëpiak. E kam mësuar nga nëna Ajo do e… Lexo