SG – Medium dhe Flutura, 2006

MEDIUM DHE FLUTURA S. Guraziu, 2006 Sot do dalësh të lodrosh pas fluturave t’i burgosësh që në ajri me rrjetin tënd – dhe ndjehesh bukur ndoshta një ndjenjë, një flutur – si sorkadhe do rendësh lëndinës, lulishtes tërë ditën, derisa… Lexo

  

SG – Terraforma Poetica, 2002

TERRAFORMA POETICA S. Guraziu, 2002 Në kokë një lëmsh vijash të harlisura një shtatore, trupore… statujë skicuar në bllokun fletëzverdhur orvatet të merr jetë me trup e pa trajtë ndërsa poeti pyet veten përse në kokën e tij nuk përfton… Lexo

  

SG – Inception, 2014

“INCEPTION” S. Guraziu, 2014 Ngjeshu, struku për ca kohë, brenda kafkës frymo, me gjithë botën që ti njeh, si strajcë organike alienësh, improvizo, organizohu; urinën, djersën riciklo, të pëgërat kanalizo, lidhi kapilarët, fijëzat e jetës, me elektrikat e neuroneve ndriço… Lexo

  

SG – Rekuizit (Poetik), 2015

REKUIZIT (POETIK) S. Guraziu, 2015 s’është se vjen nga ti, në fakt, mund t’jetë “ves” narcisoid, i vetëlidhur në sytë e Ehosë* me prangat e Herasë*, jam pra (madje) viktimë, memecëri poetike, dhimbje pa gjuhë, vuajtje… nga tërheqja jote lunatike… Lexo

  

SG – Filiz Dëshirash, 2008

FILIZ DËSHIRASH S. Guraziu, 2008 Hëna si mokër e bardhë në qiell, ngrohur nga dielli mizogamik, njolla e zbehtë është goja e diskut, krateri qendror ku struken dëshirat, ëndrrat e gjithë planetit, thuase pret zgjimin e floriadës së mëngjesit –… Lexo

  

SG – Padrejtësi (Parnasiane), 2012

PADREJTËSI (PARNASIANE) S. Guraziu, 2012 (nëse ende s’ke gjetur bririn e Zeusit* me mjaltë e ngushëllim, s’të njeh as Safoja… as ata në Olimp) Vargjet si karamele të ndjesisë, çokollatash “Merci”, si “Milka” të Helvetisë, si fjalë të Apollonit që… Lexo

  

SG – Izohipset e Dhimbjes, 2014

IZOHIPSET E DHIMBJES S. Guraziu, 2014 Endu relievit të dhimbjes, pikëzoje çdo lartësi, si pikë (mbishpirtërore), lidhi horizontalet prej vijash imagjinare, dhe voila… do i kesh izohipset, pastaj luginave ngjyrosi hijet gri, pakëz më errët thellësitë, të tjerat lëri në… Lexo

  

SG – Puthadori Fisnik (II), 2012

PUTHADOR FISNIK (II) S. Guraziu, 2012 Një puthje “osculum” s’është puthje e tokës prej Papës, me rastin e vizitës në Hënë, puthjet s’janë puçje buzësh sa për sy e faqe, baiser Lamourette, pajtim “politik” i palëve, ngjitje buzësh mbi duar… Lexo

  

SG – Kali i Nilit dhe Zogjtë, 2009

KALI I NILIT DHE ZOGJTË S. Guraziu, 2009 Hippopotamus, të gjithë e dinë pse ke turp ti “qos” natyre, s’ke gëzof, far’ leshi burrash as qime, gjithmonë i “parruar” a la natura në turbullirë fshihesh, si shtyllak ngulesh nga turpi… Lexo

  

SG – Logjika e Dritës (II), 2014

LOGJIKA E DRITËS (II) S. Guraziu, 2014 Askush s’çuditet sa Philips, pse poçi i Edisonit nuk digjet, ende bën dritë, një shekull kalavarur, fiksuar në një pikë, botës i buzëqesh nga një e vetme përspektivë – ngushëllimi i tij… ca… Lexo