SG – Njëbrirësh Trashaluç, 2006

NJËBRIRËSH TRASHALUÇ S. Guraziu, 2006 (Poetët e kanë një ilaç të fshehtë, një anestezi sekrete, për dhimbjet!) Nëse t’më thërret ditë-gjykimi im një ditë, atëherë kur t’jem si Zeus në qiell, padyshim do t’shtirem kureshtar si kollitet një mëngjes në… Lexo

  

SG – Uria (Politike), 2014

URIA (POLITIKE) S. Guraziu, 2014 Ky peshk i ngratë deri sot duhet t’ketë qenë gjallë, unë e kullufita i uritur, jo i babëzitur, si figuracion… lëpirja e gishtave s’do jetë gënjeshtër – tek pastaj u kujtova për urinë e tij!… Lexo

  

SG – Ultrasonografi e Qenies, 2006

ULTRASONOGRAFI E QENIES S. Guraziu, 2006 Si pikënisje… thellë nga brendia nisu, dil nga trupi dhe kthehu si një torpedo fotonike, si grusht i fortë drite, godit muret, pushto vetveten, un-in tënd – brenda krizalidës shkapurit strofullën dhe prushin e… Lexo

  

SG – S’jam Shekspir, 2007

S’JAM SHEKSPIR S. Guraziu, 2007 Provo këtu, thua – puthje e lehtë, frymëmarrja ndalet, afsh i valë, diç si shenjë, përskuqje pastaj një fresk aty përreth, asgjë… shihemi në sy me habi! Atëherë këtu pra – insiston, ngjes buzët ku… Lexo

  

SG – Definendum Absolut, 2002

DEFINENDUM ABSOLUT S. Guraziu, 2002 Fletë graniti, mermeri si letër në duart e tua pllakëza druri, pergamenë të kohës, papirusë kah s’të shkoi mendja, sa shumë hipoteza shpifje, të vërteta, përralla, mijëra antiteza disa të bardha, disa të kuqe e… Lexo